SCHÜSSLERZOUTEN EN HOOIKOORTS


Met de komst van de lente is ook het bloeiseizoen van bomen en planten begonnen. De meeste mensen verlangen hiernaar, maar anderen ondervinden duidelijke ongemakken door hooikoortsklachten.

Hooikoorts is een overgevoeligheid of allergische reactie op pollen. Deze pollen zijn het stuifmeel van grassen, bloemen, planten en bomen die in bloei staan. De pollen zweven door de lucht en adem je in. Wanneer het afweersysteem van je lichaam in de war is, kan het reageren op de pollen. Er ontstaat een allergische reactie in je lichaam. Hierbij komt de stof histamine vrij en deze zorgt voor de kenmerkende hooikoortsklachten, zoals een jeukende neus, niezen, een verstopte neus of een loopneus. Ogen kunnen jeuken, tranen of voelen branderig aan. Uw keel kan droog of branderig zijn, waarbij u moet hoesten.

Schüsslerzouten kunnen de conditie van de neus en luchtwegen bevorderen en bij verstoringen herstellen.

Schüsslerzout nr. 8 (Natrium chloratum) verbetert de slijmvliezen in de neus en de longen. Hierdoor treden de typische hooikoortsklachten minder op. Let op: een preventief gebruik betekent op tijd beginnen! De onderhoudsdosering is 3 x daags 2 tabletten laten smelten onder de tong. Als u al klachten heeft, dan kunt u iedere 10 minuten een tablet opzuigen tot de klachten afnemen.

Schüsslerzout nr. 2 (Calcium phosphoricum) zorgt voor een balans van het immuunsysteem. Hierdoor zullen de allergische reacties verminderen. Preventief 3 x daags 2 tabletten opzuigen onder de tong.

Bent u door de allergische reactie benauwd geworden, dan kan Nr. 7 (Magnesium phosphoricum) worden toegevoegd. Iedere tien minuten één tabletje of 10 tabletten in heet water oplossen en sloksgewijs opdrinken.

Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler.

Bron: In balans met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling, ISBN 978 94 6015 052 4.