Yogi Tea

Onze Geschiedenisyogi tea


Al meer dan 40 jaar staat YOGI TEA® voor overheerlijke kruiden- en specerijentheeën, die gebaseerd zijn op unieke ayurvedische theerecepturen en hun wortels hebben in de 3.000 jaar oude Indiase filosofie.

Yogi Bhajan, meester van de kundalini-yoga, kwam aan het einde van de jaren 60 van India naar het westen. Tijdens de yogalessen deelde hij zijn spirituele kennis met zijn leerlingen en serveerde hij hen een aromatische specerijenthee, die de leerlingen liefdevol „thee van de yogi“ noemden. Het genot van de thee met zijn aangename geur en smaak leidde de leerlingen naar innerlijke rust en sereniteit en opende voor hen de wereld van de filosofie van ayurveda. Yogi Bhajan inspireerde hen om hun spirituele balans te zoeken in de dagelijkse beoefening van de Indiase filosofie. Deze omvat ook ‘achtzaamheid’ voor de medemensen, voor de natuur en voor zichzelf.  Yogi Bhajan verzocht zijn studenten om stil te blijven staan, zich te bezinnen en inspiratie voor hun ziel te vinden.

Deze unieke, op een origineel recept van Yogi Bhajan gebaseerde ayurvedische theemelange van kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zwarte peper, vandaag bekend als  YOGI TEA® CLASSIC, werd in Europa voor het eerst in de jaren zeventig en vanaf 1987 officieel onder de merknaam YOGI TEA® aangeboden. Vandaag waarderen mensen van over de gehele wereld de bijzondere smaken van meer dan 80 geselecteerde kruiden en specerijen uit gecontroleerde biologische teelt, die de 50 verschillende soorten YOGI TEA® een uniek aroma verschaffen.

Onze Filosofie

Wij van YOGI TEA® leven en werken volgens onze kernwaarden:yogi thee pakket 4

  • Wij dienen onze klanten met unieke, hoogwaardige theeproducten.
  • We zijn authentiek, respectvol en eerlijk. Onze producten berusten op de Indiase filosofie van de ayurveda alsmede het genot van geselecteerde kruiden en specerijen uit gecontroleerde biologische teelt.
  • Wij streven er gepassioneerd naar het goede op de juiste wijze te doen.
  • Wij creëren hoogwaardige producten.  Daarbij sparen wij het milieu en gaan wij verantwoord met onze leefomgeving om.
  • Wij verbeteren ons constant en helpen onze medewerkers vooruit om hen de mogelijkheid te bieden zich in een aangename en veilige werkomgeving te ontwikkelen en hun hele potentieel te kunnen benutten.
  • Wij werken integer, omdat wij ervan overtuigd zijn dat integriteit belangrijk is voor alle aspecten van onze interactie met onze belanghebbenden.

Het originele recept voor YOGI TEA

Ingrediënten:
300 ml water

3 kruidnagels
4 zwarte peperkorrels
4 groene kardemompeulen (gebroken)
2 schijven verse gember
½ kaneelstokje
¼ theelepel zwarte thee
½ kopje melk of melkvervanger

Bereiding:
Breng het water in een grote pot aan de kook. Voeg voorzichtig de kruiden toe en laat het geheel in de gesloten kookpot 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken. Voeg vervolgens de zwarte thee toe en laat die 3 tot 5 minuten trekken. Meng de thee vervolgens met de melk of de melkvervanger en laat de thee kort koken. Neem de thee dan van de kookplaat en zoet hem naar eigen smaak met een beetje honing.