Weleda

Weleda logo
Hoe het begon

Het verhaal van Weleda begon in 1921 in Zwitserland. Dr. Rudolf Steiner, filosoof en natuurwetenschapper, richtte Weleda op in samenwerking met de Nederlandse arts Dr. Ita Wegman, gespecialiseerd vrouwenarts. Aan de basis ligt de antroposofie. Deze denkwijze vertrekt vanuit het holistische uitgangspunt dat lichaam, geest en ziel verbonden zijn met de rest van de wereld. Dr. Steiner en zijn team hadden toen reeds begrepen dat het menselijk lichaam beschikt over het opmerkelijke vermogen om zichzelf te helen, maar hierbij soms hulp kan gebruiken. Daarom ontwikkelden zij een volledig gezondheidsprogramma met geneesmiddelen en verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten om het lichaam te ondersteunen. Daartoe werden biodynamische tuinen aangelegd waar op duurzame wijze de nodige natuurlijke grondstoffen werden geteeld.

Vandaag, ruim 90 jaar later, zijn we bij Weleda trots op onze vestigingen en partnerships over de hele wereld, maar eigenlijk is er aan de essentie niet zoveel veranderd. Weleda werkt nog steeds met natuurlijke ingrediënten die op een duurzame wijze worden geteeld en verwerkt. De gezondheid en het welzijn van mens en natuur is nog altijd ons hoogste doel. Dit weerspiegelt zich in de kwaliteit en puurheid van onze verzorgingsproducten en geneesmiddelen.

Onze missie

De natuur, dat zijn wij. Soms zou je dat bijna vergeten. Hoe maakbaar wij en de wereld ook lijken te zijn, de natuur wint altijd. Zij weet wat we nodig hebben en brengt ons in balans. Hoe verder we van de natuur verwijderd raken, hoe verder we verwijderd raken van onszelf.

Daarom is het de missie van Weleda om de natuur bij ons terug te brengen. Dat hebben we niet vandaag bedacht. Al sinds 1921 doen we alles om de natuur beter te begrijpen en te benutten. Om producten te ontwikkelen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Met zorg voor zowel de buitenkant als de binnenkant.

Ons merk is ons product, ons product is de natuur. En daar zijn we zuinig op. Daarom zijn duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid vanzelfsprekende waarden binnen ons bedrijf. Weleda staat voor biologische teelt, eerlijke handel en milieuvriendelijke productiemethoden. En boven alles staan we voor de natuur. Omdat zij weet wat het beste is voor ons.


weleda grenada
NATRUE

NATRUE is het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica. Het biedt de garantie dat:

 1. Een product gemaakt is van uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten
 2. De hele productieketen mens- en natuurvriendelijk is
 3. Producten niet getest worden op dieren

Een product met een NATRUE-label is volledig vrij van:

 • Synthetische geur- en kleurstoffen, of bewaarmiddelen
 • Silliconen of afgeleiden, noch afgeleiden van petroleum (paraffine, peg, -propyl, -alkyl, etc.)weleda skin food 30ml
 • Genetisch gemanipuleerde ingrediënten  

NATRUE hanteert 3 niveau's om het bio-aandeel in natuurlijke verzorgingsproducten te bepalen:

 • Natuurcosmetica 
  Bevat uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten
 • Natuurcosmetica met bio-aandeel 
  Bevat 100% natuurlijke ingrediënten met een minimum aandeel van 70% aan biologische ingrediënten
 • Biocosmetica 
  Bevat 100% natuurlijke ingrediënten met een minimum aandeel van 95% aan biologische ingrediënten

Het EU-keurmerk voor Biologische Productie
Dit keurmerk staat op alle biologische voedingsmiddelen die in de Europese Unie (EU) zijn geproduceerd. Het keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw.


UEBT

Sinds 2011 zijn we lid van de Union for Ethical Biotrade (UEBT), een non-profitorganisatie die wereldwijd erkend is als standaard voor duurzame verwerving en gebruik van grondstoffen. UEBT ijvert voor de bescherming van biodiversiteit en een eerlijke verloning van alle partners in de productieketen, waarden die volledig terug te vinden zijn in onze eigen beleidsprincipes.