metagenics logo oval


Metagenics is de n°1 in de productie en distributie van voedingssupplementen op de professionele markt in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland en in de Benelux.

Metagenics Europe

Metagenics Europe is de Europese tak van Metagenics Inc. in de Verenigde Staten, dat deel uitmaakt van de Alticor groep.

Voor meer informatie over het moederbedrijf, surf je best naar www.metagenics.com en www.alticor.com.

Metagenics Belgium, Metagenics Netherlands en Metagenics Italy zijn directe dochters van Metagenics Europe.metagenics ultraclear plus ph poeder vanille 38 porties.2001
Metagenics Europe coördineert de activiteiten van de groep in Europa. Vanuit Oostende aan de kust ontwikkelen we de producten voor Europa en ondersteunen we de Europese activiteiten.
Metagenics Belgium coördineert de Belgische activiteiten en omvat ook het productiebedrijf in Oostende, waar de hele productie voor Europa gebeurt en vanwaar ook alle producten vertrekken naar de Europese klanten.

Metagenics stelt rechtstreeks 155 mensen tewerk in België, Nederland, Duitsland en Italië. Nog eens 100 personen zijn daarnaast tewerkgesteld voor onze activiteiten in andere landen. Zo heeft Metagenics Europe ook een participatie in Bionutrics, de exclusieve distributeur in Frankrijk. De totale omzet van Metagenics bedroeg in 2015 meer dan € 30 miljoen.

Onze missie en visie

Toegewijd om mensen te helpen een gelukkiger en gezonder leven te leiden door hun genetisch potentieel te realiseren.

Elke mens beschikt over een genetisch gezondheidspotentieel. Of we ons volledige gezondheidspotentieel ook bereiken hangt af van onze levensstijl, voeding en omgeving. Metagenics helpt u via de juiste keuze van voeding en nutriënten om dit potentieel te benutten.

Onze complementaire aanpak

Vandaag zijn chronische gezondheidsaandoeningen zo gewoon geworden dat de meeste mensen niet meer weten wat het is om in uitstekende gezondheid te zijn. En als ze zich niet op hun best voelen kunnen ze ook niet op hun best zijn.

In werkelijkheid kunnen veel chronische gezondheidsaandoeningen voorkomen worden. Ze zijn het resultaat van jarenlange slechte eetgewoonten, tekort aan beweging en langdurige blootstelling aan stress. Leidinggevende gezondheidsorganisaties zijn er ook van overtuigd dat door terug te keren naar een gezondere levensstijl –door de juiste nutriënten te consumeren, actief te worden en te leren omgaan met de stressoren in het leven— veel van deze aandoeningen kunnen voorkomen worden, onder controle gehouden worden, of zelfs omgekeerd worden.
De oplossing lijkt zo eenvoudig en toch neemt de incidentie van chronische ziekten in een alarmerend tempo toe.

De meeste ziekten, chronisch of niet, zijn geässocieerd met een nutritioneel onevenwicht. Dit onevenwicht kan zowel oorzaak als gevolg zijn van de ziekte. Vaak houden ze mekaar in stand in een vicieuze circel.

Dit moet door een professioneel aangepakt worden. Metagenics biedt wetenschappelijk onderbouwde concepten en producten aan die het nutritionele evenwicht herstellen en zo de arts kunnen helpen bij een effectieve en veilige behandeling.
Waarom Metagenics?

De gezondheid van de patiënten is onze grootste bekommernis

We hebben een serieuze reputatie opgebouwd van nutriënten die beantwoorden aan de hoogste verwachtingen van gezondheidsprofessionals wereldwijd. Maar wat we het belangrijkste vinden, is het beste tegemoet te komen aan de noden van de mensen die onze producten en diensten gebruiken met als doel het verbeteren van de gezondheid.

Metagenics maakt het verschil op verschillende domeinen

  • Eigen originele onderzoek en ontwikkeling van nutriënten en voedingsconcepten
  • Continue vernieuwing van onze producten en aanpassing aan de locale wetgeving en noden. Dit geeft Metagenics een unieke leiderspositie in Europa.
  • Eigen productie in onze productie-eenheid in Oostende van meer dan 900 verschillende voedingssupplementen voor de verschillende markten in Europa. Zo hebben we volledige controle over de kwaliteit. Hiertoe gebruiken we de modernste productiemethoden in de hoogste kwaliteits-standaards (kwaliteit en veiligheid).
  • Beschikbaar in alle landen in Europa.
  • Breed assortiment aan nutriënten, 43 patenten, 230+ in aanvraag
  • Voortdurende ondersteuning van onze klanten met technisch, nutritioneel en medisch advies omtrent de toepassing van onze producten en concepten. Hiertoe organiseren we aangepaste opleidingen, seminaries, mini-seminaries, en zo meer. Via de informatie in Meta News bereiken we jaarlijks duizenden gezondheidsprofessionelen.