Widmer

EEN LEVEN IN TEKEN VAN DE HUID

Dermatologische expertise

«Een leven in teken van de huid». Het is in deze optiek dat Louis-Edouard Widmer en zijn zoon Louis-Max Widmer het bedrijf Louis Widmer NV hebben opgericht in september 1960. Maar waarom in teken van de huid? De oprichters van het bedrijf waren immers gefascineerd door de complexiteit van dit orgaan en de talrijke elementaire functies ervan. Deze fascinatie staat nog altijd centraal in het hele bedrijf en wordt voortdurend weerspiegeld in de innoverende producten voor de huid.

De kwaliteit van “kuur” tot “care”. Van reiniging tot geneesmiddelen via verzorgingsproducten voor de huid, Louis Widmer staat garant voor een optimale doeltreffendheid en huidtolerantie. De geschiedenis leert ons dat de kwalitatieve filosofie van Louis Widmer niets van zijn waarde heeft verloren. Decennia lang is alles in het werk gesteld om het essentiële te behouden.PRINCIPE 1:

Research, development en productie:

widmer2000Made in Switzerland

Louis Widmer werkt nauw samen met dermatologen en ziekenhuizen om voortdurend rekening te kunnen houden met de laatste ontdekkingen op het gebied van ontwikkeling en productie. De actieve bestanddelen worden in farmacodynamische doseringen gebruikt en zitten in ultramoderne texturen gegoten. De werking van deze actieve bestanddelen is dermatologisch bewezen.  Voordat de producten op de markt komen, worden ze systematisch onderworpen aan chemische, analytische en microbiologische testen. Daardoor kunnen wij de beste kwaliteit garanderen. Een andere doorslaggevende factor voor kwaliteitsgarantie, is de gecentraliseerde productie in Schlieren, nabij Zürich (Zwitserland). 

 

PRINCIPE 2:

Farmaceutische productienormen

Alle Louis Widmer-producten worden geproduceerd volgens de productienormen die voor farmaceutische producten gelden. Zo produceren wij in ruimtes waar de lucht gezuiverd wordt en waar de luchtdruk hoger is dan gemiddeld door het gebruik van ultramoderne technieken. Dankzij de steriele productiemethode kunnen we het gebruik van conserveringsmiddelen beperken wat de huidtolerantie van onze producten ten goede komt. 

 
widmar oogPRINCIPE 3: 

Selectieve distributie via de de erkende verkooppunten

De zoektocht naar de juiste verzorging vraagt om deskundig advies. Veel ervaring en een grondige kennis zijn nodig om elke consument persoonlijk advies te geven en daarbij rekening te houden met het huidtype. Daarom werken wij uitsluitend samen met erkende verkooppunten.


PRINCIPE 4:

Een optimale verzorging voor élk huidtype

Een mooie, frisse en gladde huid die straalt. Elk huidtype vraagt om een andere aanpak. Daarom stelt Louis Widmer een compleet assortiment van doeltreffende verzorgingen voor die uitstekend door de huid verdragen worden en die beantwoorden aan de vraag van elk huidtype. Van “kuur” tot “care”.