^

Integrale, natuurlijke therapie

Integrale, natuurlijke therapie

28-08-2018

Integraal betekent: één geheel uitmakend, alles omvattend. Lichaam en geest vormen samen ’n systeem, en zijn één geheel. Integrale geneeskunde ziet gezondheid als het resultaat van een optimaal evenwicht tussen lichaam, geest, relatie, gezin, werk en maatschappij.

Bij Forward to Basics activeer je je systeem om symptomen zelf op te laten lossen. Met een beetje hulp, van jezelf en van mij. De methoden die ik toepas gaan uit van jou als hele mens en niet alleen het aangedane, klachten veroorzakende stuk.

Integraal werken heeft ook betrekking op de integratie tussen de verschillende richtingen in zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde.

Als (ook) regulier opgeleid fysiotherapeut gebruik ik doorgaans methoden en technieken uit de alternatieve of complementaire geneeskunde. Denk daarbij aan voeding als medicijn, acupunctuur, homeopathie, kruiden, planten, bioresonantie en manuele technieken.

Hoe werkt het?
Je voelt je moe, of futloos. Je darmen geven problemen. Je hebt een lage weerstand, of aanhou-dend pijn of vage klachten. Een allergie, huidpro-blemen of last van ontstekingen. Je wilt afvallen of amp een eetstoornis. Je gezondheid laat je in de steek.

Samenhang lijf en leven
Om de oorzaak van je klachten goed te achterhalen begint een behandeling altijd met een uitgebreide kennismaking. Tijdens de anamnese vertel jij over je klacht en je leefstijl, terwijl ik aan de hand van gerichte vragen boven water haal waar de kern van het probleem te vinden is. Vaak
hangen dingen in je lijf en in je leven met elkaar samen. Met die kern gaan we vervolgens aan het werk.

Bij de behandeling ga ik uit van een structurele op-lossing. Bestrijding van de symptomen is nooit het enige dol kan wel een middel voor verlichting zijn. Ik werk met een combinatie van behandelmethoden, die elkaar waar nodig aanvullen en versterken.
Werk aan genezing van de oorzaak, kijk ver-der dan de klacht.

Om een goede inschatting van je klachten en klachtgeschiedenis te kunnen maken kan ons eerste gesprek én de eerste behandeling samen zo’n 1,5 uur duren.


Herstel
immuunsysteem – spijsvertering - voeding

De weg naar herstel begint met het herstel van de energie. Veel lichamelijke symptomen hangen direct of indirect samen met een verstoring van het immuunsysteem. Dat op zijn beurt weer gevoed wordt vanuit het spijsverteringssysteem.

Voeding als medicijn
Wat wij in onze consumptiemaatschappij dagelijks voorgeschoteld krijgen en tot ons ne-men, stelt je lichaam zeer op proef. Functies van organen werken minder goed, of vallen zelfs uit. Met energieverlies en lichamelijke klachten tot gevolg.
Je lichaam snakt naar echte voeding. Dat ga je ervaren als je je eetpatroon structureel verandert.
Een vast onderdeel van mijn aanpak is een voedingsadvies vanuit de kPNI (klinische psycho-neuro-immunologie). Een regeneratieplan met een periode van detox, is vaak het begin van herstel. Dat betekent dat je ook zelf aan de slag moet, waarbij ik je zal begeleiden om er een succes van te maken.

Ralph Ree

Als therapeut en als mens ben ik in de loop van de jaren overtuigd geraakt van de samenhang tussen energie, voeding en gezondheid. Je immuunsysteem, je weerstand – en daarmee je vermogen gezondheidsproblemen zelf op te
lossen – hangen af van hoe je leeft. Hoe je eet, hoe je beweegt, hoe je je voelt. Met een gezonde, natuurlijke leefstijl voorkom je gezondheidsproblemen, en kun je je energie herstellen en genezen.
Ik werk met combinaties van echte voeding, beweging, natuurlijke supplementen, leeftijl- en stress interventies. Met voeding als het belangrijkste medicijn. PNI-therapeut—Darmtherapeut— Orthomoleculair en Fytotherapeut—Acupuncturist—Fysiotherapeut—Bioresonantie therapeut— Coach—Docent enz.

Een consult Consulten uitsluitend op afspraak. Via de online agenda (www.sequana.nl) of telefonisch (0416 54 33 10) kunt u een afspraak maken. Voor een consult kunt u terecht in: -Hilversum ,Culemborg of Deest. Zie website voor het maken van een afspraak. www.sequana.nl In Genderen, alle dagen, uitsluitend telefonisch af te spreken: (0416) 54 33 10

De consulten worden per digitale factuur afgerekend. De consultatie kosten bedragen € 115 per uur. Voedingssupplementen worden voorgeschreven als het de behandeling ondersteunt of versneld. Eventuele (voedings)-supplementen of kruiden kunt U ter plaatse aanschaffen indien u dat wenst.

Wij gaan vertrouwelijk om met Uw persoons-gegevens. De voorwaarden voor deze nieuwe AVG-wet kunt u nalezen op onze praktijkwebsite. (www.sequana.nl)

  • Spijsvertering/darm en voedingsstoornissen
  • Allergieën -Bijwerkingen medicatie
  • Moe, energietekorten
  • Onverklaarbare chronische klachten en pijn, onvoldoende reactie op reguliere behandeling
  • Gewichtsbeheersing, slecht kunnen afvallen
  • Depressie, stressgevoeligheid, angsten stemmingsstoornissen, onbestemd gevoel
  • Klachten aan het bewegingsapparaat
  • Huid aandoeningen, acne enz.
  • Voedings, dieet en supplementen advies