^

Ralph Ree

Als therapeut en als mens ben ik in de loop van de jaren overtuigd geraakt van de samenhang tussen energie, voeding en gezondheid. Je immuunsysteem, je weerstand – en daarmee je vermogen gezondheidsproblemen zelf op te lossen – hangen af van hoe je leeft. Hoe je eet, hoe je beweegt, hoe je je voelt.

Met een gezonde, natuurlijke leefstijl voorkom je gezondheidsproblemen, en kun je je energie herstellen en genezen.

Ik werk met combinaties van echte voeding, beweging, natuurlijke supplementen, leeftijl- en stress interventies. Met voeding als het belangrijkste medicijn.

  • PNI-therapeut
  • Darmtherapeut
  • Orthomoleculair en Fytotherapeut
  • Acupuncturist
  • Fysiotherapeut
  • Bioresonantie therapeut
  • Coach
  • Docent enz.

Integrale, natuurlijke therapie

Integraal betekent: één geheel uitmakend, alles omvattend. Lichaam en geest vormen samen ’n systeem, en zijn één geheel. Integrale geneeskunde ziet gezondheid als het resultaat van een optimaal evenwicht tussen lichaam, geest, relatie, gezin, werk en maatschappij.

Bij Forward to Basics activeer je je systeem om symptomen zelf op te laten lossen. Met een beetje hulp, van jezelf en van mij. De methoden die ik toepas gaan uit van jou als hele mens en niet alleen het aangedane, klachten veroorzakende stuk.

Integraal werken heeft ook betrekking op de integratie tussen de verschillende richtingen in zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde.

Als (ook) regulier opgeleid fysiotherapeut gebruik ik doorgaans methoden en technieken uit de alternatieve of complementaire geneeskunde. Denk daarbij aan voeding als medicijn, acupunctuur, homeopathie, kruiden, planten, bioresonantie en manuele technieken.

Hoe werkt het?

Je voelt je moe, of futloos. Je darmen geven problemen. Je hebt een lage weerstand, of aanhoudend pijn of vage klachten. Een allergie, huidproblemen of last van ontstekingen. Je wilt afvallen of kampt met een eetstoornis. Je gezondheid laat je in de steek.

Samenhang lijf en leven

Om de oorzaak van je klachten goed te achterhalen begint een behandeling altijd met een uitgebreide kennismaking. Tijdens de anamnese vertel jij over je klacht en je leefstijl, terwijl ik aan de hand van gerichte vragen boven water haal waar de kern van het probleem te vinden is. Vaak hangen dingen in je lijf en in je leven met elkaar samen. Met die kern gaan we vervolgens aan het werk.

Bij de behandeling ga ik uit van een structurele oplossing. Bestrijding van de symptomen is nooit het enige doel, maar kan wel een middel voor verlichting zijn. Ik werk met een combinatie van behandelmethoden, die elkaar waar nodig aanvullen en versterken.

Werk aan genezing van de oorzaak, kijk verder dan de klacht.

Om een goede inschatting van je klachten en klachtgeschiedenis te kunnen maken kan ons eerste gesprek én de eerste behandeling samen zo’n 1,5 uur duren.

Herstel

immuunsysteem – spijsvertering - voeding

De weg naar herstel begint met het herstel van de energie. Veel lichamelijke symptomen hangen direct of indirect samen met een verstoring van het immuunsysteem. Dat op zijn beurt weer gevoed wordt vanuit het spijsverteringssysteem.

Voeding als medicijn

Wat wij in onze consumptiemaatschappij dagelijks voorgeschoteld krijgen en tot ons nemen, stelt je lichaam zeer op proef. Functies van organen werken minder goed, of vallen zelfs uit. Met energieverlies en lichamelijke klachten tot gevolg.

Je lichaam snakt naar echte voeding. Dat ga je ervaren als je je eetpatroon structureel verandert.

Een vast onderdeel van mijn aanpak is een voedingsadvies vanuit de kPNI (klinische psycho-neuro-immunologie). Een regeneratieplan
met een periode van detox, is vaak het begin van herstel. Dat betekent dat je ook zelf aan de slag moet, waarbij ik je zal begeleiden om er een succes van te maken.